EMLS IX üle-eestiline poistekooride võistulaulmine sai teoks!

2020. aasta kevadel toimuma pidanud poistekooride võistulaulmine lükkus korduvalt edasi koronaviiruse puhangute tõttu. Võistulaulmine poistekooridele sai lõpuks teoks 9. aprillil 2022. aastal Heino Elleri nimelises Tartu Muusikakoolis, kus osales ka Võru Kesklinna Kooli poistekoor ja saavutas C2 kategoorias III koha.

Korraldajate sooviks oli, et koorid ei pelgaks võistulaulmisel osalemist ning võtaks seda kui omavahelist kokkusaamist, rõõmu laulmisest, mis annab hooajale mõtte ja tegutsemistahte. Kui 2022. aastal oli võistulaulmisele registreeritud poistekoore 34, siis nüüd osales 13 poistekoori.

Võistulaulmisele lisaks said  osalevad kooripoisid võimaluse tutvuda AHHAA keskuse või Eesti Rahva Muuseumiga. Päeva lõpetas muusikalise tervitusega Rahvusooper Estonia meeskvintett Riivo Jõgi juhatamisel. Oli vahva meeleolukas laupäev!

Oleme tänulikud EMLSi tegevjuht Marika Kuusikule, kes on väsimatu poistelaulu vankri eestvedaja!

https://www.emls.ee/paev-tais-poistelaulu/

Fotode autor Angela Laine